top of page

Esther Steinebach

Je wil graag verbinding met je kind. Je wil je kind graag begrijpen en je kind geven wat hij nodig heeft. Maar hoe kun je het verschil zien tussen wat een kind nodig heeft en wat een kind zegt te willen? En hoe blijf je liefdevol als je kind ongewenst gedrag laat zien? Of als je persoonlijk wordt geraakt?

 

Liefdevol reageren kan lastig zijn als het gedrag van je kind heftiger wordt. Je maakt je zorgen of dit nog wel normaal is. En je vraagt je af hoe het komt dat je hier zelf ook iets bij voelt. We willen allemaal graag dat ons kind (emotioneel) gezond opgroeit zonder dat wij onze pijn doorgeven aan ons kind.

 

Als geen ander weet ik hoe het voelt als dat niet lukt. Lange tijd heb ik de behoeften en het gedrag van mijn kind niet begrepen. Mijn kind liet me met zijn gedrag duidelijk merken dat er iets niet goed ging. Met vrijwel dagelijks heftige woedeaanvallen en zeer grenzeloos en zorgelijk gedrag. Door mijn eigen emotioneel onstabiele jeugd had ik geen idee hoe ik hiermee om moest gaan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat mijn jeugd bepalend is voor mijn toekomst. Ik ben nu volwassen en ik heb de keuze om het anders te doen.

 

Na een lange tijd van zelfheling (wat een oneindig proces is) heb ik de relatie met mijzelf en met mijn kinderen weer hersteld. Dit heeft mij zoveel geluk en liefde opgeleverd dat ik wil delen met de wereld HOE ik dit heb gedaan.

 

Na mijn studie psychologie aan de RUG heb ik verschillende coaching opleidingen en trainingsdagen afgerond zodat ik mijn ervaringen kan combineren met (wetenschappelijke) kennis.

 

Als pedagogisch coach is mijn missie kennis te delen over hoe je een liefdevolle veilige verbinding met kinderen kunt creëren. Waarin een kind helemaal zichzelf mag zijn zonder dat dit consequenties heeft voor de relatie met jou.

 

Drie punten zijn hiervoor erg belangrijk;

 

  1. Kennis over de (hersen) ontwikkeling van kinderen

  2. Persoonlijke ontwikkeling (Waarom raakt het jou als een kind niet luistert/ of huilt).

  3. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen gevoel.

 

Wat heb jij nodig? Wat heeft het kind nodig? En dat op elkaar afstemmen.

Zodat jij net als ik weer kan genieten van je kind!

bottom of page